Nové modely Sophos AP6 Wi-Fi 6/6E jsou tu!

Je tu dlouho očekávaná nová řada modelů Sophos AP6. Řada modelů vyhovuje mnoha různým prostředím. S čtyřmi vnitřními modely a jedním venkovním modelem s krytím IP67 jsou ideální pro ty z vás, kteří chtějí obnovit svou infrastrukturu Wi-Fi v rámci modernizace sítě či projektu konsolidace dodavatelů.

Dostupné modely:

Vnitřní: AP6 420, AP6 420E, AP6 840, AP6 840E
Venkovní: AP6 420X

Lepší výkon s Wi-Fi 6 a Wi-Fi 6E

Wi-Fi 6 je nejnovější generace bezdrátových sítí, která pokrývá běžně používaná pásma 2,4 a 5 GHz a slouží tak široké škále zařízení. Pro prostředí s novějšími zařízeními, která podporují Wi-Fi 6E, jsou možnosti a funkce Wi-Fi 6 rozšířeny do pásma 6 GHz. Podpora pásma 6 GHz nemusí být dostupná ve všech regionech.

Lepší výkon: Zejména v prostředí s vysokou hustotou uživatelů poskytuje Wi-Fi 6 lepší propustnost na plochu, což vede k vyšší rychlosti a nižší latenci pro každého uživatele.

Vylepšené zabezpečení: WPA3 nahrazuje některá slabá místa svých předchůdců, jako je například předsdílený klíč (PSK), a zajišťuje tak bezpečnější počáteční výměnu klíčů. Rovněž nařizuje 192bitovou kryptografickou sílu v režimu WPA3 Enterprise pro lepší celkové zabezpečení.

Správa ze Sophos Central

Cloudově spravovaná Wi-Fi poskytuje veškerou škálovatelnost, kterou potřebujete pro dnešní dynamické, hybridní prostředí prostředí bez omezení lokálních řadičů. S nástrojem Sophos Central, máte k dispozici jediné okno pro všechna svá bezpečnostní řešení spravovaná v cloudu, abyste se mohli spravovat access points, switche a firewally spolu s koncovými body, e-maily, a ochranu serverů. Optimalizujte využití svého času a dosáhněte vyšší efektivity.

Konec životnosti Sophos Access Points

Vylepšené zabezpečení pomocí WPA3

Wi-Fi 6/6E access points podporují bezpečnější přístup Wi-Fi Protected Access 3, WPA3, certifikační standard. Tento novější standard nahrazuje některé dříve využívané standardy a slabá místa svého předchůdce, jako je například předsdílený klíč (PSK), pro větší bezpečnost. Rovněž nařizuje 192bitovou kryptografickou sílu v protokolu WPA3- Enterprise a nadále předepisuje jako minimální šifrování CCMP-128. v režimu WPA3-Personal pro lepší zabezpečení.

Několik funkcí, které znáte z APX, nebude pro AP6 k dispozici ihned po spuštění. Všechny mezery ve funkcích budou v blízké době odstraněny.

  • Aplikace Mesh bude k dispozici v předběžném přístupu krátce po spuštění a její vydání se očekává v říjnu 2023.

Další funkce přijdou v pozdějších verzích (data vydání budou upřesněna):

  • Synchronizované zabezpečení
  • Přehled o využití

Máte další otázky, nebo chcete připravit řešení na míru?

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.