SaaS Backup a Disaster Recovery: Ochrana dat Microsoft 365

Podle portálu Statista využívá Microsoft 365 více než milion společností po celém světě. Tento komplexní softwarový balík nástrojů pro produktivitu nejenom zajišťuje plynulý chod firemních operací, ale také vytváří základ pro efektivní správu e-mailové komunikace, sdílení dokumentů a interní týmovou spolupráci. Microsoft 365 se tak stal neodmyslitelnou součástí podnikatelského prostředí, a to díky své všestrannosti a schopnosti přizpůsobit se potřebám různých firem.

Vzhledem k tomu, že Microsoft 365 tvoří základ mnoha firemních systémů, je klíčové si uvědomit potřebu robustních strategií ochrany dat. Tento software totiž přináší i nové výzvy v oblasti bezpečnosti, zejména kvůli složitému modelu sdílené odpovědnosti, který vyžaduje aktivní monitorování a ochranu dat ze strany samotných firem.

(Zdroj: https://www.arcserve.com/blog/protecting-your-microsoft-365-data-advanced-saas-backup-and-recovery)

Sdílená odpovědnost

Společnost Microsoft garantuje bezpečnost, dostupnost a funkčnost infrastruktury pro své služby Microsoft 365. Za ochranu dat, která vaše organizace vytváří a ukládá na platformě, jste zodpovědní vy. Jedná se o zásadní rozdíl, zejména s ohledem na dopady ztráty dat v důsledku náhodného smazání, útoku ransomwaru nebo narušení bezpečnosti.

I když jste za svá data zodpovědní vy, Microsoft 365 nabízí několik vestavěných funkcí určených k jejich ochraně, např:

  • Verzování v aplikacích SharePoint a OneDrive umožňuje obnovit dřívější verze dokumentů.
  • Zásady uchovávání, mazání a ničení dat, které umožňují obnovení smazaných nebo ztracených souborů po dobu 30 až 180 dnů v závislosti na stavu předplatného.
  • Funkce zákonného uchovávání, které umožňují uchovávat informace, které mohou podléhat požadavkům na dodržování předpisů.

Tyto funkce poskytují základní úroveň ochrany dat, podporují správu dat a neslouží jako komplexní řešení zálohování a obnovy dat po havárii.

Proč potřebujete SaaS Backup a Disaster Recovery plán?

Praktické řešení musí vyplnit mezery tím, že poskytne komplexní a flexibilní ochranu dat, která bude v souladu s vašimi cíli kontinuity podnikání, včetně vašich RTO a RPO.

Jak vytvořit Disaster Recovery plán

Arcserve SaaS Backup zajišťuje rychlou obnovu po ztrátě dat způsobené lidskou chybou, škodlivým útokem nebo jinými příčinami. Mezi klíčové funkce patří:

  • Komplexní zálohování všech služeb Microsoft 365, včetně Microsoft Exchange Online, OneDrive, Teams, SharePoint a složek pro veřejnost. Zálohování by mělo pokrývat také Microsoft Azure AD a Microsoft Dynamics 365, pokud vaše organizace na tyto platformy spoléhá.
  • Zálohování v čase, které vám umožní vrátit se k datům z bodu před jejich poškozením nebo ztrátou.
  • Granulární možnosti obnovy, které umožňují obnovit jednotlivé položky, jako jsou e-maily, dokumenty a kontakty, aniž by bylo nutné obnovovat celé datové sady.
  • Neměnné zálohy využívající algoritmus založený na blockchainu zajišťují, že vaše data nemohou být změněna nebo odstraněna neoprávněnými uživateli. V tomto nedávném příspěvku se podrobněji seznámíte s nezměnitelným úložištěm
  • Automatizované a plánované zálohování, které zajistí, že vaše data budou důsledně zálohována bez nutnosti ručního zásahu
  • Zabezpečené ukládání dat pomocí šifrování při přenosu a v klidovém stavu, které zajišťuje soulad s regulačními požadavky a chrání před neoprávněným přístupem.

Zálohování nemusí být drahé

Arcserve SaaS Backup je cenově nejvýhodnější dostupné řešení, které zahrnuje všechny funkce ochrany dat SaaS. To zahrnuje:

  • Vlastní nastavení uchovávání záloh podle vašich specifických potřeb a požadavků na soulad s předpisy.
  • Neomezené ukládání dat v online cloudové vrstvě, takže se můžete spolehnout na rychlý přístup a obnovení.
  • Beznákladový datový provoz bez dodatečných poplatků za vstup, výstup a transakce.
  • Řešení nabízí standardní 30denní funkci delete-retention a zaručenou suverenitu a redundanci dat díky čtyřem kopiím vašich záložních dat uložených ve dvou oddělených datových centrech ve stejném regionu.

Vyzkoušejte demo verzi a zjistěte více o tom, jak jednoduché a nákladově efektivní je řešení Arcserve SaaS Backup.

Dárek pro odběratele newsletteru

5 hlavních důvodů, proč zabezpečit data v SaaS prostředí

Průvodce s hlavními důvody, jak a proč efektivně chránit vaše data v cloudových aplikacích.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.