Zabezpečte svou organizaci kdekoliv

Podívejte se, jak umožnit lidem bezpečně pracovat z jakéhokoliv místa, na jakémkoli zařízení a s přístupem k jakýmkoli zdrojům.

Je téměř jisté, že většina organizací se již nevrátí ke stejné úrovni práce z kanceláře, jako dříve.

IT týmy mají za úkol chránit  organizaci kdekoliv, tedy aby lidé mohli bezpečně pracovat z jakéhokoli místa, používat jakékoli zařízení a mít přístup k jakýmkoliv zdrojům.

3 kroky k ochraně organizace kdekoliv

Zamknete přední dveře, ale ty zadní necháte odemčené a budete předpokládat, že váš domov je zabezpečený. Totéž platí pro kybernetickou bezpečnost. Musíte chránit všechna umístění, zařízení a prostředky.

Bezpečná konektivita

Ať už se zaměstnanci přihlašují z home office setupů, z kanceláře, navštěvují klienta nebo používají hotelovou Wi-Fi kdekoliv ve světě, musí mít možnost se bezpečně připojit.

VPN je vyzkoušený a důvěryhodný přístup, který umožňuje vzdálené připojení uživatelů již několik let. Na počátku pandemie to byl zachránce, který organizacím umožnil zabezpečit práci na dálku během několika dní.

Zero Trust Network Access (ZTNA) je skvělou alternativou ke vzdálenému přístupu VPN. Umožňuje uživatelům se snadno připojit k firemním zdrojům z libovolného místa a zároveň zvyšuje vaše zabezpečení neustálým ověřováním uživatele a ověřováním stavu a shody zařízení.

Chraňte všechna zařízení

IT ochrana dnešních organizací musí fungovat na jakémkoli zařízení nebo platformě, kterou budou vaši zaměstnanci potřebovat k používání stolních počítačů, laptopů, mobilních zařízení, Windows, macOS, Linux, android Chromebook a iOS.

Nejničivější kybernetické hrozby zahrnují útoky vedené lidmi, které často využívají legitimní nástroje a procesy, jako je PowerShell. Hands-on, live hacking umožňuje útočníkům obejít bezpečnostní produkty a protokoly změnou jejich taktiky, techniky a postupů (TTP).

Zastavení těchto útoků vyžaduje lov hrozeb vedených člověkem. Buď hledejte řešení EDR (Endpoint Detection and Response), které vám poskytne nástroje potřebné k provádění hledání hrozeb ze stejné konzole, která slouží ke správě ochrany koncových bodů, nebo přizvěte odborníky prostřednictvím služby Managed Detection and Response.

Zabezpečte všechny zdroje

Pokud jde o zabezpečení organizace, je nezbytné chránit data, které vaši lidé potřebují používat, a současně zabezpečit sítě, na kterých jsou.

Můžete spouštět servery v prostorách, nebo hostovat prostředky v soukromém a veřejném cloudovém prostředí na AWS, Azure neboli GCP. S největší pravděpodobností děláte všechno výše uvedené. Ať je vaše jedinečná situace jakákoliv, potřebujete:

  1. Ochrana serveru Next-gen pro vaše cloudová, on-premises nebo hybridní pracovní prostředí.
  2. Výkonná ochrana brány pomocí firewallu, který zabezpečuje cloudové prostředí a prostředí v prostorách.

Ukazuje se, že práce na dálku je výhodná pro firmy i zaměstnance, pokud jde o vyšší produktivitu a nižší provozní náklady.

Společnost Sophos vám může pomoci se všemi třemi pilíři bezpečné vzdálené práce: zabezpečené připojení, chráněná zařízení a zabezpečené zdroje.

Navíc usnadní život i zaměstnaným (a často vzdáleným) IT týmům: veškerou ochranu společnosti Sophos lze spravovat prostřednictvím platformy Sophos Central. Zákazníci provozující bezpečnostní systém Sophos totiž trvale hlásí 50% snížení pracovní zátěže v oblasti IT.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.