Osvědčené postupy zabezpečení sítě přes svátky

Přichází období, kdy se lidé těší na čas strávený s rodinou, přáteli a na trochu odpočinku. Svátky jsou však také doba, kdy jsou kyberzločinci velmi aktivní a snaží se využít toho, že mnoho sítí společnosti málo využívají a kontrolují. Příkladem jsou ransomware útoky, které se v tomto období obvykle zvyšují.

S ohledem na to vám přinášíme několik rychlých a jednoduchých osvědčených postupů, jak lépe ochránit vaši síť, zatímco si budete užívat zaslouženého volna.

(Zdroj: https://news.sophos.com/en-us/2022/12/19/network-security-best-practices-for-the-holiday-season/)

1. Vypněte nepotřebné systémy

Toto je speciálně důležité pro ty systémy, které nabízí RDP přístup, protože jej útočníci často využívají jako vstupní bod nebo nástroj pro nepozorované útoky v síti. Stejná rada platí i pro IoT. Pokud systémy nepotřebujete, přes svátky je vypněte. V opačném případě důkladně zkontrolujte jejich zabezpečení.

2. Aktualizujte firewall a firmware síťové infrastruktury

Pokud máte řešení Sophos Firewall, společnost Sophos nedávno vydala novou verzi 19.5. Ta zahrnuje řadu bezpečnostních vylepšení, zlepšení výkonu a nové funkce.

Ujistěte se, že váš firewall a další síťová infrastruktura, jako jsou switche, VPN a další zařízení, používají nejnovější verzi. Aktualizace často obsahují důležité opravy známých zranitelností.

3. Pokud se stanete obětí útoku, obraťte se na Sophos Rapid Response

Pokud během svátků (nebo kdykoli jindy) dojde k mimořádné události, můžete využít službu Sophos Rapid Response s pevným poplatkem. Tým expertů na řešení incidentů vám pomůže třídit, lokalizovat, eliminovat aktivní hrozby a odstranit všechny stopy po útočnících z vaší sítě. Ať už se jedná o útok, kompromitaci nebo neoprávněný přístup, který se snaží obejít vaše bezpečnostní kontroly. Služba Sophos Rapid Response je k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v týdnu, včetně období dovolených.

S řešením Managed Detection Response (MDR) budete mít svůj vlastní špičkový bezpečností tým stále při sobě. Díky Sophos MDR je vaše společnost podporována elitním týmem lovců hrozeb a odborníků na reakce, kteří za vás provádějí cílené akce, aby neutralizovali i ty nejsofistikovanější hrozby.

5 důvodů proč využívat Sophos MDR

Máte další otázky, nebo chcete připravit řešení na míru?

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.