5 důvodů proč využívat Sophos MDR

Samotná technologická řešení nemohou zabránit každému kybernetickému útoku. Zastavení těch nejpokročilejších útoků vyžaduje vyhledávání, vyšetřování a reakci na hrozby pod vedením odborníka. K tomu slouží služba MDR, neboli managed detection and response.

MDR je plně řízená služba poskytovaná 24 hodin denně, 7 dní v týdnu odborníky, kteří se specializují na odhalování a reakci na kybernetické útoky, které samotná technologická řešení nedokážou zachytit. Vyhledávání hrozeb lze provádět na vlastní pěst pomocí nástrojů EDR (endpoint detection and response) a XDR (extended detection and response).

Udělejte si sami porovnání, a podívejte se na rozsáhlé výhody, které přináší služba managed detection and response (MDR).

(Zdroj: https://news.sophos.com/en-us/2022/09/29/top-five-reasons-to-use-mdr-services/)

Jak funguje služba MDR?

Služby MDR využívají všechny typy společností ve všech odvětvích, od malých společností s omezenými IT zdroji, až po velké podniky s vlastní skupinou SOC. Existují tři hlavní modely reakce MDR:

  • tým MDR kompletně řídí reakci na hrozby jménem zákazníka
  • spolupracuje s interním týmem a společně řídí reakci na hrozby
  • upozorňuje interní tým a poskytuje pokyny k nápravě

Společnost Sophos podporuje všechny tři přístupy a podle potřeby se přizpůsobí individuálním požadavkům zákazníka.

Zlepšete svou kybernetickou ochranu

Jednou z hlavních výhod využívání služeb MDR oproti vlastním programům bezpečnostních operací, je zvýšená ochrana proti ransomware a dalším pokročilým kybernetickým hrozbám.

Poskytovatelé služby MDR mají mnohem větší zkušenosti a odborné znalosti, co se týče objemu a rozmanitosti útoků, než jakákoli jednotlivá společnost. Mnohem lépe ovládají používání nástrojů pro vyhledávání hrozeb, což jim umožňuje rychleji a přesněji reagovat.

Práce v rámci velkého týmu také umožňuje analytikům sdílet své znalosti a poznatky, což urychluje reakci. Poznatky z jedné společnosti aplikují na další s podobným profilem.

Větší IT kapacita

Největší přínos, který IT týmy uvádějí v souvislosti s nasazením řešení Sophos MDR, spočívá v tom, že se jim uvolní kapacita.

Vyhledávání hrozeb je časově náročná práce, která často brání IT týmům zaměřit se na jiné potřebné projekty. Společnosti, které využívají Sophos MDR, hlásí výrazné zvýšení efektivity IT díky využívání této služby.

Klid 24/7

Vzhledem k tomu, že se útočníci nacházejí po celém světě, může útok přijít kdykoli. Služby MDR poskytují nepřetržité pokrytí, takže získáte jistotu a klid.

Můžete si oddechnout s vědomím, že odpovědnost za vše je na straně poskytovatele MDR. Vedoucím pracovníkům a zákazníkům poskytuje nepřetržité odborné pokrytí a vysokou úroveň připravenosti. Vaše data i společnost jsou dobře chráněny.

Nižší počet zaměstnanců

Hledání hrozeb je velmi složitá operace. Lidé v této oblasti musí mít specifické dovednosti, což pro mnoho společností znamená nábor specifických odborníků. Služby MDR poskytují odborné znalosti za vás. Ve společnosti Sophos jsou stovky odborných analytiků, kteří poskytují nepřetržité služby MDR zákazníkům po celém světě.

Přečtěte si také: 4 klíčové tipy od expertů reakce na hrozby.

Větší návratnost investic do kyberbezpečnosti

Tým zaměřený na vyhledávání hrozeb 24 hodin denně, 7 dní v týdnu je nákladný a vyžaduje nejméně pět nebo šest zaměstnanců na plný úvazek. Služby MDR představují finančně efektivní způsob, jak zabezpečit vaši společnost. Výrazně snižují riziko, že dojde k narušení bezpečnosti vašich dat, a vyhnete se finančním nákladům spojených s řešením kyberútoku.

Více informací o výhodách naleznete zde.

Máte další otázky, nebo chcete připravit řešení na míru?

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.