Endpoint Protection – jak zablokovat ransomware?

Maximalizujte účinnost ochrany proti ransomware pomocí těchto osvědčených postupů ochrany koncových bodů.

Nedávný průzkum ukázal, že z 5000 IT manažerů ve 26 zemích, 51 % uvedlo, že byli v posledním roce zasaženi ransomware. V 73 % těchto incidentů se útočníkům podařilo zašifrovat data. Průměrné globální náklady na nápravu těchto útoků navíc činily v přepočtu necelých 17 milionů korun.

Řešení Endpoint Protection je jednou z nejúčinnějších metod ochrany před ransomware – ale pouze v případě, že je správně nakonfigurováno.

  1. Zapnutí všech politik a ověření povolení všech funkcí. Zní to logicky, ale tohle je spolehlivý způsob, jak získat nejlepší ochranu ze svého řešení. Nezapomeňte povolit funkce, které detekují bezsouborové útočné techniky a chování ransomware.
  2. Pravidelně přezkoumávejte své výjimky. Vyloučení jsou někdy využívána ke zmírnění stížností uživatelů, kteří mají pocit, že vaše ochranné řešení zpomaluje jejich systémy. Malware, kterému se podaří dostat se do vyloučených adresářů, pravděpodobně uspěje, protože je vyloučen z kontroly.
  3. Povolení vícefaktorového ověřování (MFA) v rámci bezpečnostní konzole. MFA poskytuje další vrstvu zabezpečení po prvním faktoru, kterým je často heslo.
  4. Zajištění ochrany a aktualizace všech koncových bodů. Pravidelná kontrola zařízení, zda jsou chráněna a aktuální je rychlý způsob, jak zajistit optimální ochranu.
  5. Udržování dobré „hygieny IT“. Nejenže to zmírňuje riziko kybernetické bezpečnosti, ale může vám to ušetřit spoustu času, pokud jde o nápravu potenciálních incidentů v budoucnosti.
  6. Hledání aktivních protivníků ve vaší síti. Zlomyslní herci jsou mazanější než kdy dřív. Využijte technologie detekce a odezvy koncových bodů (EDR) ve svém řešení koncových bodů k identifikaci pokročilých hrozeb a aktivních protivníků a podnikněte rychlé kroky k zastavení hrozeb.
  7. Zbytek už je jen na vás. Hackeři obvykle tráví čas prozkoumáváním vaší sítě před nasazením ransomware. Nejlepším způsobem, jak odhalit tuto škodlivou činnost je kombinovat lidskou zkušenost s pokročilou technologií koncového bodu.

Jak vás Sophos ochrání před ransomware?

Sophos Intercept X obsahuje všechny funkce, které potřebujete k ochraně vaší organizace před pokročilými útoky ransomware, jako je Ryuk, Sodinokibi, Maze a Ragnar Locker.

  • Deep learning identifikuje a blokuje známé i neznámé varianty ransomware technologie
  • Anti-exploit zastavuje dodávání a instalaci ransomware
  • CryptoGuard identifikuje a vrací zpět neoprávněné šifrování souborů

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.