ZTNA jako služba

Nedávné spuštění ZTNA 2.0 early access program umožnilo nový model nasazení Zero Trust Application Access, který nazýváme ZTNA jako služba, neboli ZTNAaaS. 

Sophos ZTNA se spravuje ze Sophos Central (nyní s novou možností Dark Mode) a je úzce integrován s řešením Sophos Intercept X.

Zero Trust jako cloudová služba

Sophos ZTNA 2.0 umožňuje snadnější nasazení pro Zero Trust díky nahrazení virtuálních bran lehkými konektory ZTNA na straně hostingu aplikací, které vytvářejí odchozí připojení do cloudu Sophos. Tato nová možnost nasazení eliminuje potřebu konfigurace NAT pravidel na straně firewallu.

Nejenže se tím výrazně zjednodušuje nasazení, ale také se zvyšuje bezpečnost, protože se eliminují otevřené porty firewallu do internetu a aplikace se tak stává efektivně nedostupnou a zcela neviditelnou pro okolní svět.

Díky službě ZTNaaS nyní Sophos Cloud zprostředkovává bezpečné připojení mezi koncovými body s nulovou důvěryhodností a konektory ZTNA. Nové konektory ZTNA jsou k dispozici na stejných oblíbených virtuálních a cloudových platformách: VMware, Hyper-V a AWS.

ZTNAaaS cloud points of presence (PoPs) jsou k dispozici v:

  • Evropě (Irsko a Frankfurt nad Mohanem)
  • Severní Americe (Ohio a Oregon)
  • Asii a Tichomoří (Bombaj a Sydney)

Preferované cloudové místo můžete definovat při nastavování svých konektorů.

Pokud dáváte přednost správě a údržbě datové roviny pomocí řešení ZTNA, můžete v tom pokračovat i nadále. Můžete také provozovat hybridní prostředí s bránami i zprostředkovanými cloudovými konektory.

Zkušební verze na 30 dní

Vyzkoušejte si snadný a bezpečný přístup k síti založený na principu nulové důvěry sami.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.