Změny v licencování a registraci Sophos Firewall

Licencování brány firewall se přesunulo z MySophos (Sophos ID) na Sophos Central. Sophos Central nyní poskytuje všechny licenční funkce, jaké jste používali v MySophos. Nyní jsou dostupné přímo v Sophos Central spolu s ostatními produkty Sophos.

Kde nyní najdete své licence?

Veškeré licencování firewallu bylo přesunuto do Sophos Central. Licence firewallu naleznete zde:

Klíčové změny

Všechna licenční data byla migrována z MySophos do Sophos Central. Jednalo se o migraci velkého objemu dat, ale co je důležitější, limity účtů MySophos znamenaly značné úsilí k co nejpřesnějšímu namapování firewallů na správné centrální účty. Největší dopad, který uživatelé pravděpodobně uvidí, bude mít migrace dat. Ve většině případů byla cesta migrace jasná, ale v malém procentu případů nemusela odpovídat tomu, co by správci očekávali, a proto jsme pro správce vytvořili nástroje pro co nejjednodušší a nejbezpečnější přenos firewallů mezi účty. Pokud najdete něco neočekávaného, ​​nebojte se. Níže jsou uvedeny další informace o tom, co můžete dělat. 

Zákazníci naleznou licence na centrálním panelu vedle všech ostatních licencování produktů.

  • Pokud nebyl nalezen žádný centrální účet, ke kterému by bylo možné namapovat licenci, byl vytvořen nový. Měli byste dostávat e-maily s žádostí o potvrzení přihlášení k novému účtu.
  • Licence jsou spravovány na účet (spíše než na přihlášení uživatele v MySophos)
  • Nové, snadněji použitelné pracovní postupy
    Zatímco v Central jsou nyní k dispozici stejné možnosti, jejich obrazovky a chování jsou vylepšeny. Mělo by být jednodušší a rychlejší než MySophos
  • Terminologie – „Registrovat“ bylo pro některé trochu matoucí. Zaregistrujte svůj firewall v MySophos, abyste mohli začít s licencováním a zárukou, a zaregistrujete svůj firewall v Sophos Central, abyste povolili funkce SyncSec, Firewall Management a Reporting. Nyní začněte tím, že si uplatníte svůj firewall v Central, abyste mohli začít se zárukou a licencováním, a poté si firewall zaregistrujete do Sophos Central později, až budete připraveni využívat další funkce dostupné prostřednictvím Sophos Central.

Co se nemění

Mnoho správců se přihlásí do místního uživatelského rozhraní brány firewall, aby mohli spravovat licencování, a to bude nadále fungovat jako dříve.

Registrace firewallů do Sophos Central nebo povolení Centrální správy NENÍ vyžadováno ke správě licencí v Central.

Firewally mohou být spravovány z jiného centrálního účtu, než kde jsou spravovány licence.

Otázky

Co když nemohu najít své licence brány firewall?

Přihláste se do Sophos Central; se stejnými přihlašovacími údaji, jaké se používají v MySophos. Měly by tam být stejné firewally registrované pod vaším e-mailem, spolu s těmi, které jsou registrované pro ostatní členy vašeho centrálního účtu.

Pokud byl v MySophos použit jiný účet než požadovaný účet Central, přihlaste se do Central pomocí přihlašovacích údajů z tohoto účtu a poté přeneste brány firewall do požadovaného účtu.

Chci přesunout všechny své firewally do jednoho účtu. Jak to udělám?

Přihlaste se k účtu, kde se aktuálně zobrazuje licence brány firewall, vyberte všechny brány firewall, které chcete přesunout, a vyberte možnost Přenést. Podle postupu vyberte příjemce.

Opakujte pro všechny účty, ze kterých chcete provést konsolidaci

Přihlaste se k cílovému účtu, kde byste měli být vyzváni k přijetí přenášených firewallů.

Nemohu se dostat do Sophos Central. Co mám dělat?

Zkuste se přihlásit pomocí stejného účtu jako MySophos. Pokud selže, použijte odkaz Zapomenuté heslo k resetování hesla a získání přístupu.

Mám jiný problém nebo výše uvedené pokyny s mým problémem nepomohly.

Kontaktujte týmy péče o zákazníky Sophos, které jsou vždy k dispozici, aby vám pomohly. Licence brány firewall budou nadále fungovat správně, i když nebudete moci licenci ihned spravovat. 

Máte další otázky, nebo chcete připravit řešení na míru?

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.