WhatsUp Gold 2020 – novinky

Představujeme vám nové funkce a vylepšení implementované v nejnovější verzi WhatsUp Gold.

Vylepšení mapy

V této aktualizaci byly implementovány 2 skvělé funkce do WhatsUp Gold mapy. 

První podstatně zlepšuje použitelnost vizuálně. Když se změní stav zařízení, ikona mapy pulzuje, toto slouží jako vizuální indikátor změny.

Druhá nabízí větší flexibilitu v přizpůsobení. Nyní máte možnost nahrát jakýkoliv soubor, který lze použít jako ikonu zařízení na mapě, toto lze nastavit na základě role přímo v „Role Editor interface“.

Vylepšení REST API

  • Jednoduchý programovací model
  • Zobrazování pomocí zařízení, jména, třídy, typu, nebo statusu
  • Získejte konkrétní informace o zařízení
  • Tvořte, přidělujte, aktualizujte a odstraňujte monitors programmatically

Přidané/Vylepšené reporty

Reporty byly vylepšeny, aby lépe sloužily Vašim potřebám. Například, máte možnost filtrovat Live Activity Report https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/81722.htm, podle zařízení, nebo skupiny zařízení.

Zároveň přibylo několik nových reportů dostupných v této verzi WhatsUp Gold, které zlepšily celkové možnosti reportingu. Například, Report IP/MAC adres (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/89637.htm) nahrazuje zastaralý IP/MAC Adress Finder.

Dále, Asset Details report (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/89653.htm), zobrazuje síťová aktiva objevena WhatsUp Gold pro vybranou skupinu zařízení. Navíc odhaluje specifické datové body v jediném reportu, které byly v minulosti těžké najít.

Nakonec, Address Summary Report (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/89652.htm), díky tomuto nástroji můžete porovnat informace z IP adresy oproti informaci zadané ve WhatsUp Gold. Tento report se hodí, když je potřeba zjistit, jestli se IP adresa změnila, nebo jestli je chyba v subnetu.

Vylepšení škálovatelnosti

Schopnost škálovat WhatsUp Gold, aby zapadl do větších síťových prostředí byla vylepšena díky snížení potřebné paměti zhruba o polovinu.

Změna databáze

WhatsUp Gold se nyní defaultně instaluje s dedikovanou instancí MS SQL 2017 Express. 

Navíc, MS SQL 2019 je podporován jako remote database.

Detailnější souhrn změn naleznete ZDE.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.