Vylepšení SD-WAN v XG Firewall v18

Vydání Sophos XG Firewall v18 se blíží. Nejnovější firmware postavený na architektuře Xstream poskytne výrazné zvýšení viditelnosti, zabezpečení a výkonu, a také přinese integrované funkce SD-WAN (Software Defined Networking in a Wide Area Network).

Se stále větším počtem cloudových aplikací a přesouvání služeb do cloudu hledají společnosti způsoby, jak snížit náklady na jeden z největších výdajů na IT: síť WAN nebo připojení k internetu.

SD-WAN může přinést úspory a zjednodušení. Společnosti se ale při převádění infrastruktury WAN na levnější veřejná internetová připojení, jako je kabel, DSL či 3G/4G, musí také vypořádat s dalšími výzvami, které tato internetová připojení přinášejí, včetně potenciálních kompromisů ohledně dostupnosti, spolehlivosti a kvality služeb. To obvykle znamená mít více poskytovatelů služeb, spojení a tras mezi jakýmikoliv dvěma body.

Řešením jsou funkce SD-WAN, které umožňují flexibilně směrovat jejich aplikační komunikaci.

Klíčové funkce SD-WAN v XG Firewall v18

Vylepšené směrování SD-WAN

Směrování založené na zásadách získá další flexibilitu SD-WAN a ještě podrobnější kontrolu. Pokud máte více připojení k internetu, lze nyní směrování definovat prostřednictvím připojení WAN primární nebo záložní brány a lze jej nakonfigurovat pro směr přehrávání.

Kromě toho jsou nyní rozhodnutí o směrování oddělena od pravidel brány firewall a sloučena s trasami založenými na zásadách SD-WAN, což umožňuje výkonnější a pružnější možnosti konfigurace v trasách zásad.

Směrování aplikací SD-WAN

Při implementaci SD-WAN je často důležitým hlediskem optimalizované směrování aplikací a výběr cesty. XG Firewall v18 přidává kritéria výběru provozu pro uživatele a skupiny do konfigurace směrování SD-WAN XG Firewallu, aby bylo zajištěno, že aplikace budou směrovány přes optimální spojení WAN.

sophos xg firewall sd wan

Synchronized SD-WAN

Synchronized SD-WAN, nová funkce synchronizovaného zabezpečení Sophos, nabízí další směrování aplikací. Využívá přidanou průhlednost a spolehlivost identifikace aplikace, která přichází se sdílením synchronize application control mezi koncovými body a bránou XG Firewall.

Synchronizované řízení aplikací může pozitivně identifikovat 100 % všech síťových aplikací, včetně vyhýbavých, šifrovaných, nezřetelných a uživatelských aplikací. Nyní mohou být tyto dříve neidentifikované aplikace také přidány do zásad směrování SD-WAN, což nabízí úroveň řízení směrování aplikací a spolehlivost, které se jiné brány firewall nemohou rovnat.

Více informací o SD-WAN, a o tom, jaké novinky Sophos integruje do v18 XG Firewall naleznete zde.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.