Vydání Sophos ZTNA v1.1

Sophos Zero Trust Network Access je nyní k dispozici s podporou brány pro platformu Microsoft Hyper-V 2016 a vyšší. Tato verze také přináší vylepšení v oblasti řešení problémů a škálovatelnosti s navýšením kapacity tunelů z 1 000 na 10 000 klientů na uzel, což představuje desetinásobné zvýšení.

Jaké jsou novinky v této verzi?

  • Podpora Hyper-V
  • Řešení problémů prostřednictvím konzolové diagnostiky
  • Vylepšení kapacity
  • Přístup k aplikacím SaaS pomocí Synchronized Security

Podpora Hyper-V 2016+

Podpora Hyper-V výrazně rozšiřuje možnosti nasazení řešení ZTNA o velmi oblíbenou platformu hypervizor společnosti Microsoft. Stáhněte si nový ZTNA gateway image pro Hyper-V z oblasti ZTNA Gateways v Sophos Central. V horní části obrazovky klikněte na tlačítko „Download gateway V“.

Virtuální gateway je také přístupná z nabídky „Protect Devices“ v aplikaci Sophos Central.

Řešení problémů pomocí diagnostiky konzole

Jedním z nejčastěji požadovaných vylepšení, které přichází s touto verzí, je podpora řešení problémů prostřednictvím diagnostiky konzole v ZTNA gateway.

Uživatelé mohou přistupovat do konzole a spouštět předdefinované diagnostické testy, aby mohli řešit problémy s připojením nebo jiné problémy, které brání správě brány prostřednictvím Sophos Central. Na samotné konzoli se zobrazí stručné vysvětlení. Další informace naleznete v příručce pro řešení problémů.

Vylepšení kapacity a škálovatelnosti

V této verzi byla výrazně zvýšena kapacita klientů. Sophos ZTNA gateways s jedním uzlem VM (využívajícím 2 jádra a 4 GB RAM) nyní podporují až 10 000 klientů a maximální cluster 9 uzlů podporuje až 90 000 klientů. To představuje desetinásobný nárůst oproti předchozí verzi.

Zero trust access a SaaS aplikace

ZTNA využívá jednoduchosti vynucování přístupu k IP na bázi SaaS a poskytuje novou metodu řízení přístupu k aplikacím SaaS.

Řešení ZTNA směruje provoz aplikací SaaS přes ZTNA gateway a poskytuje několik bezpečnostních výhod.

  • Viditelnost přístupu k SaaS: viditelnost a reporting z přístupu aplikací k SaaS a soukromým aplikacím.
  • Vynucování: kontrola toho, jací uživatelé a přístupové metody jsou povoleny k aplikacím SaaS, s přístupem nulové důvěry.
  • Dynamický přístup se Synchronized Security: automatická izolace a bránění přístupu z infikovaných koncových bodů, aby se zabránilo šíření hrozeb a ovlivnění dat v aplikacích SaaS a soukromých aplikacích.

Chcete-li tuto funkci využít, musí vaše aplikace SaaS podporovat řízení přístupu k IP. Ať už vaši zaměstnanci pracují vzdáleně nebo v kanceláři, ZTNA zajistí, že k vašim důležitým aplikacím SaaS budou mít přístup pouze ověření uživatelé a zdravá zařízení. I když tato funkce nenahrazuje plnohodnotné řešení CASB, poskytuje dodatečné kontroly a vylepšení zabezpečení vašich aplikací a dat SaaS.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.