Společnost Sophos oznámila vydání verze 18.5 MR2 pro Sophos Firewall. 18.5 MR2 je k dispozici pro všechny formáty SFOS – řady XGS, XG, virtuální a softwarová zařízení a také pro všechny podporované cloudové platformy.

Doporučujeme k instalaci.

Seznam novinek ve verzi 18.5 MR2

  • Nový Sophos asistent poskytuje interaktivní nápovědu pro důležité pracovní postupy v SF, aby bylo mnohem snazší provádět běžné úkoly.
  • Vylepšení IPsec VPN. Vylepšený výkon díky podpoře GCM a šifer suite-B. Vylepšená podpora časového limitu nečinnosti pro připojení vzdáleného přístupu – udržování připojení déle. Optimalizace směrování pomocí IP adresy tunelového rozhraní pro maskování IPsec.
  • Registrace SF do Sophos Central bez zřízení uživatelského účtu – Výrazně zjednodušuje integraci nových firewallů do Sophos Central.
  • Vylepšení certifikátu – přidává nové užitečné informace o certifikačních autoritách, snadnou identifikaci lokálně přidaných certifikátů, které používají soukromé klíče, a snadné stahování veřejné části jakéhokoli certifikátu.

Upozornění:

Upgrade na 18.5 MR2 obnoví certifikát brány firewall používaný „Endpointy“ k aktivaci funkce firewall. Po upgradu SF na verzi 18.5 MR2 si koncové body budou muset stáhnout aktualizovaný certifikát z Sophos Central.

Ujistěte se, že koncové body mají přístup k internetu, aby bylo možné načíst nový certifikát ze Sophos Central. Pokud je koncovým bodům zablokován přístup k internetu (Sophos Central) za účelem stažení nového certifikátu, „heartbeat“ začne komunikace selhávat. Jednou z možností kde je nastavena konfigurace „Blokovat klienty bez prezenčního signálu“ je v pravidle Sophos firewall, které brání koncovým bodům připojit se k (interním nebo externím) serverům DNS.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.