Kybernetické zločiny, jako jsou phishingové útoky, ransomware útoky, IoT útoky, exploity a další udržují průmysl kybernetické bezpečnosti stále ve střehu.

Proto je pro ochranu firemních i osobních dat zásadní používání antimalwarové ochrany. Díky prémiovému řešení pro zabezpečení dat můžete využívat mnoho pokročilých funkcí, které přidávají několik vrstev zabezpečení a zajistí vám spolehlivou a efektivní ochranu před moderními hrozbami.

Pokud hledáte spolehlivé řešení pro zabezpečení koncových bodů, přinášíme vám porovnání řešení pro Endpoint Protection Platforms od společností Sophos a Kaspersky.

sophos-intercept-x

Společnost Sophos vznikla v roce 1985, sídlo má v Oxfordu ve Velké Británii. Zajišťuje nejmodernější kyberzabezpečení  ve více než 150 zemích světa.

kaspersky

Kaspersky Lab je soukromá společnost pro počítačovou bezpečnost založená v roce 1997. Má sídlo v Moskvě a více než 3000 zaměstnanců po celém světě.

Porovnání funkcí

Porovnali jsme za vás funkce nejvyšších licenčních balíčků obou společností a přinášíme vám jej v přehledné tabulce:

funkce sophos endpoint intercept x

Nezávislé recenze a ocenění

Gartner

Obě společnosti se do roku 2017 objevovaly v Gartner kvadrantu „Leaders“. V roce 2018 Kasperksy spadl do kategorie „Visionaries“, kde je i v nejnovějším reportu z roku 2021.

gartner endpoint protection platforms

Společnost Gartner také uvěřejnila srovnání na základě ověřených recenzí od skutečných uživatelů na trhu Endpoint Protection Platforms. Kaspersky zde má hodnocení 4,7 hvězdičky s 2016 recenzemi. Sophos má hodnocení 4,7 hvězdičky s 1206 recenzemi. Na celé porovnání se můžete podívat na stránkách Gartner.

SE Labs

Sophos Intercept X byl ve výroční zprávě SE Labs 2021 označen jako nejlepší řešení pro Enterprise Endpoint Protection. V testech SE Labs si však obě společnosti vedou dobře a získávají nejvyšší možné hodnocení AAA.

Výhody, které nabízí Sophos

Kompletní bezpečnostní ekosystém

Správa koncových bodů, serverů, firewallu, mobilních zařízení, e-mailů a Wi-Fi prostřednictvím jediné konzole Sophos Central hostované v cloudu.

Pokročilá ochrana před hrozbami

Sophos Intercept X kombinuje špičkový antiransomware, ochranu proti exploitům a pokročilé funkce hlubokého učení.

Synchronizovaná bezpečnost

Kromě stejných funkcí společnosti Kaspersky může Sophos navíc poskytovat ochranu brány prostřednictvím firewallu nové generace, webu, e-mailu a zabezpečení UTM. V unikátním spojení Sophos Synchronized Security pak komunikuje koncový bod s firewallem a sdílí mezi sebou informace, což umožňuje silnější a jednodušší zabezpečení.

Máte zájem o více informací, jak zajistit spolehlivou kybernetickou bezpečnost? Rádi Vám poradíme, jak efektivně ochránit Vaše data. Neváhejte se nezávazně obrátit na naše certifikované odborníky.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.