UPDATE 1. 9. 2021: Doporučujeme k instalaci.

Společnost Sophos oznámila vydání verze 18.5 MR1 pro Sophos Firewall. 18.5 MR1 je k dispozici pro všechny formáty SFOS – řady XGS, XG, virtuální a softwarová zařízení a také pro všechny podporované cloudové platformy a obsahuje podporu pro nové rozšíření o Sophos Central Orchestration a řadu bezpečnostních oprav a vylepšení.

Seznam novinek ve verzi 18.5 MR1

Podpora licenčního balíčku Central Orchestration Subscription (zahrnuto v novém licenčním balíčku Xstream Protection):

  • Central SD-WAN VPN Orchestration: automatická konfigurace potřebných VPN tunelů a pravidel k bráně firewall pro požadovanou síť SD-WAN.
  • Central Firewall Reporting Advanced s 30denním uchováváním dat pro kompletní multi-firewall reportování v Sophos Central s přístupem ke všem předpřipraveným reportům plus flexibilními možnostmi vlastních reportů a možností ukládání, plánování a exportování.
  • Konektor Sophos MTR/XDR umožňující použití inteligence a dat brány Sophos firewall jako součást služby Managed Threat Response 24/7 nebo jako součást vašeho samostatně spravovaného řešení rozšířené detekce a odezvy mezi produkty.

Další vylepšení

  • Vyřešení chyby zabezpečení FragAttack nedávno objevené ve specifikaci Wi-Fi pro všechny interní a přídavné moduly Wi-Fi pro stolní zařízení řady Sophos (XG) Firewall. Všechny další aktualizace budou následovat.
  • S v18.5 MR1 mohou i jiné typy zařízení než XGS těžit ze zlepšení výkonu zahrnutých v v18.5 GA, včetně vylepšeného výkonu sítě pro provoz TLS v režimu DPI.
  • Vylepšená podpora zálohování/obnovy zlepšuje zálohování a obnovu dat napříč různými modely díky lepšímu mapování portů. Sophos Firewall v18.5 MR1 může také obnovit zálohy z v18 MR5 a starších, včetně všech starších v17.5 MR.
  • Tlačítko Reset řady XGS umožňuje dlouhým stisknutím tlačítka hardwarového resetu na zařízeních řady XGS (modely XGS 116 a vyšší) provést obnovení továrního nastavení, které pomůže obnovit ze špatné konfigurace.
  • Protokolování tunelu VPN přidává vylepšené protokolování událostí tunelu VPN a překódování IPsec IKEv2.
  • Sophos DDNS (myfirewall.com) bude ukončen a již nepodporuje nové registrace. To je plánováno od 31. ledna 2022.

Vylepšení hlavní nabídky

Několik položek hlavní nabídky bylo přejmenováno a znovu uspořádáno, aby byla nabídka intuitivnější:

  • Nová položka nabídky „Zero-Day Protection“ je nyní součástí části „Monitor and Analyze“, která obsahuje dvě karty, které byly dříve v nabídce „Advanced threat“. První karta poskytuje záznam všech souborů, které byly analyzovány pomocí Threat Intelligence a Sandboxing v SophosLabs Intelix Cloud. Druhá karta poskytuje nastavení pro tuto analýzu.
  • Součástí položky „System“ je nová položka nabídky „Sophos Central“, která obsahuje nastavení pro připojení brány firewall k funkcím Synchronized Security a Sophos Central Management and Reporting (včetně nové možnosti Central VPN Orchestration).
  • Mezi další drobné změny patří přejmenování položky nabídky „Advanced threat“ na „Advanced Protection“, aby lépe vystihovala její funkci.

Další informace naleznete na stránkách výrobce zde.

UPOZORNĚNÍ:

v18.5 MR1 nepodporuje Sophos Access Points řady AP: AP15, AP15C AP55, AP55C, AP100, AP100C a AP100X. Doporučujeme aktualizaci na tuto verzi.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.