Společnost Sophos dne 23. února 2022 představí aktualizaci vylepšení výkonu a ochrany všem zákazníkům řešení Sophos Intercept X a Intercept X for Server, kterou zákazníci obdrží automaticky.

Upozorňujeme, že pokud omezíte přístup ke konkrétním doménám pomocí brány firewall nebo proxy, musí být přidány tři nové domény Sophos, abyste měli přístup k nejnovějším aktualizacím Sophos Intercept X.

Jaké výhody přináší?

  • Menší velikost
    Nová architektura výrazně zmenšuje velikost agenta Intercept X a zároveň stále poskytuje velké množství funkcí, které jsou klíčové pro zastavení nejnovějších hrozeb.
  • AI-first ochrana
    Intercept X již dlouhou dobu poskytuje výjimečnou bezsignaturní ochranu pomocí AI s hlubokým učením a detekcí chování. V této verzi se tento přístup dále posiluje a snižuje potřeba využívání signatur.
  • Menší velikost aktualizace
    Většina aktualizací bude mít menší velikost, což povede ke snížení spotřeby šířky pásma a menšímu využití místa na disku a na serverech mezipaměti aktualizací.

Kontrola HTTPS

Zavedení kontroly HTTPS umožňuje Sophos Intercept X dešifrovat a znovu zašifrovat síťový provoz HTTPS, aby v něm prozkoumal škodlivý obsah, automaticky podle potřeby blokoval prvky a udržoval platný provoz v bezpečí. Správci se mohou v případě potřeby rozhodnout vyloučit webové stránky z kontroly HTTPS podle názvu hostitele nebo IP adresy. Tuto funkci lze ovládat z globálního nastavení -> SSL/TLS dešifrování webových stránek HTTPS.

Přidávání nových domén

Pokud využíváte omezení přístupu k doménám přes bránu firewall nebo proxy a používáte zástupné znaky Sophos (v admin rozhraní jako Sophos wildcards), budete mít přístup k aktualizacím jako dříve.

Pokud však vaše organizace jmenuje konkrétní domény, musíte přidat následující tři nové domény společnosti Sophos, abyste měli i nadále přístup k nejnovějším aktualizacím týkajících se Intercept X. Další informace o doménách naleznete zde.

sophosupd.com
sophosupd.com
sophosupd.net

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.