Sophos Central: Rozšířená podpora pro Windows Server 2012/2012 R2

Společnost Microsoft ukončí hlavní podporu operačních systémů Windows Server 2012 a Server 2012 R2 dne 10. října 2023.

Systémy Windows Server 2012 a 2012 R2 lze stále podporovat v Sophos Central. Budou se aktualizovat až do 10. října 2023. Po této době nebudou tyto operační systémy podporovány, pokud nebude zakoupena licence rozšířené podpory.

Doporučujeme používat nejnovější operační systémy. Pokud nemůžete z nějakého důvodu včas provést aktualizaci, nabízíme prodlouženou podporu pro Windows Server 2012 / 2012 R2 od jejich současného data vyřazení z provozu až do 31. března 2025 s určitými omezeními funkcí.

Abyste mohli jako zákazník Sophos Central i nadále dostávat aktualizace a podporu, musíte si zakoupit licenci Extended Support. Po uplynutí této doby bude společnost Sophos nadále poskytovat bezpečnostní aktualizace a pravidelné obnovy enginu pro zachování ochrany, ale vyhrazuje si právo přehodnotit stav podpory v případě, že bude zjištěn problém, kvůli kterému nebude moci poskytovat vhodnou ochranu pro tyto operační systémy. Další podrobnosti naleznete v Podmínkách použití. Některé funkce nebudou v rámci nabídky rozšířené podpory podporovány.

(Zdroj: https://support.sophos.com/support/s/article/KB-000044799?language=en_US)

Logo Sophos

Co když si rozšířenou podporu nezakoupím?

Od 10. října 2023 se u všech zákazníků, kteří nemají zakoupenou službu Extended Support začnou v Sophos Central zobrazovat upozornění na selhání aktualizací těchto operačních systémů. Pokud je to nakonfigurováno, budou zasílána také upozornění e-mailem. Zobrazí se také banner s informací, že aktualizace byly zastaveny a zařízení již nejsou chráněna. Jakmile se zařízení dostanou do tohoto stavu, zakoupením Extended support se aktualizace automaticky obnoví a zařízení budou fungovat normálně.

Budou během prodloužené podpory stále podporovány všechny funkce serveru?
Ačkoli základní funkce ochrany před hrozbami budou i nadále podporovány, společnost Sophos již nebude na platformách v režimu rozšířené podpory podporovat následující funkce serveru (platí pro Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 a Windows Server 2012 R2):

  • Uzamčení serveru (uzamčené servery budou po říjnu 2023 automaticky odemčeny)

V případě potřeby může společnost Sophos během prodloužené podpory přezkoumat podporu dalších funkcí a některé funkce nemusí obdržet aktualizace funkcí, které jsou k dispozici pro plně podporované platformy.

Máte další otázky, nebo chcete připravit řešení na míru?

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.