Řešení Sophos ZTNA chrání vaše data

Pandemie COVID 19 způsobila změny ve fungování většiny společností. Mnoho zaměstnanců začalo pracovat z domova. To odhalilo mnoho výhod, díky nimž se práce na dálku a hybridní pracoviště staly produktivním a udržitelným způsobem fungování. Tento způsob však odhalil také mnoho problémů se vzdáleným přístupem.

Řešení ZTNA umožňuje vzdáleným pracovníkům bezproblémový a transparentní přístup k aplikacím, datům a systémům, které potřebují k produktivitě, a zároveň řeší všechny hlavní problémy s VPN: škálovatelnost, správu, výkon a především zabezpečení.

Bezpečnost a ochrana dat je velmi důležitá. Pravidla jsou upraveny v nařízení GDPR v Evropě, zákoně o ochraně osobních údajů ve Velké Británii, CCPA v USA, PIPEDA v Kanadě a zákoně o ochraně soukromí v Austrálii. Německý Spolkový úřad pro bezpečnost informací (BSI) a federální vláda Spojených států posunuly ochranu údajů ještě o krok dále a nařídily nejmodernější standardy kybernetické bezpečnosti s využitím technologií, jako je například zero trust.

Žádná společnost si logicky nemůže dovolit únik dat, ale mnoho z nich neví, jak se proti tomu nejlépe chránit. Pokud máte zaměstnance, kteří pracují na dálku, řešení ZTNA je prvním krokem. Oproti VPN nabízí mnoho výhod:

  • Na rozdíl od VPN nenabízí ZTNA implicitní důvěru a široký přístup do interních sítí. Ve skutečnosti funguje opačně, kdy je uživatelům povolen přístup POUZE k velmi specifickým zdrojům, zatímco vše ostatní je blokováno. 
  • Řešení ZTNA může pracovat bez klienta nebo integrovaně s agentem pro ochranu koncových bodů, aby poskytlo lepší zabezpečení koncovým uživatelům a eliminovalo případné zranitelnosti starého klientského software VPN.
  • Díky řešení ZTNA jsou vaše hostované síťové aplikace pro okolní svět zcela neviditelné, což výrazně snižuje prostor pro útoky.
  • Řešení ZTNA eliminuje krádeže pověření jako potenciální bod vstupu, protože nedílnou součástí řešení je vícefaktorové ověřování.

Zkušební verze na 30 dní

Vyzkoušejte si snadný a bezpečný přístup k síti založený na principu nulové důvěry sami.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.