Proč je důležitá modernizace ochrany dat?

Data jsou základem každé moderní společnosti a je důležité, aby byla vždy chráněná a dostupná. S vývojem technologií však tradiční řešení ochrany dat ztrácí na účinnosti. Modernizace ochrany dat zajistí, aby vaše společnost držela krok se stále se vyvíjejícími technologiemi.

Očekává se, že objem dat do roku 2025 dosáhne 175 zettabytů, což představuje 61% nárůst. S tímto objemem dat nemohou tradiční metody ochrany dat udržet krok. Požadavky na ochranu osobních údajů se stále zvyšují.

(Zdroj: https://www.arcserve.com/blog/data-protection-modernization-why-your-business-needs-adapt)

Tradiční řešení ochrany dat často vyžadují kompletní přepracování infrastruktury společnosti. To je velmi finančně a časově nákladný proces. Díky modernizaci ochrany dat můžete své systémy aktualizovat a vylepšovat s použitím stávajících postupů a procesů. To vám ušetří čas i peníze.

Co byste tedy měli udělat pro modernizaci ochrany dat, zálohování a obnovy po havárii? Zde je několik důležitých kroků, které můžete podniknout:

Vyhodnoťte a aktualizujte strategie ochrany dat

Prověřte své stávající systémy, procesy a infrastrukturu ochrany dat. Identifikujte oblasti, které vyžadují zlepšení, a vytvořte plán, který odstraní nedostatky, jež mohou odhalit zranitelná místa. Jakmile porozumíte svému současnému prostředí, vypracujte plán modernizace ochrany dat, který bude v souladu s vašimi konkrétními obchodními potřebami a cíli.

Investujte do moderních řešení ochrany dat

Jedním ze základních kroků modernizace ochrany dat je investice do moderních řešení ochrany dat, jako je Arcserve Unified Data Protection (UDP). Arcserve UDP chrání vaše fyzické, virtuální a cloudové prostředí. Díky svým špičkovým funkcím poskytuje řešení Arcserve UDP širokou škálu možností ochrany dat, zálohování a obnovy po havárii, včetně deduplikace dat, šifrování a snadného testování obnovy po havárii.

Sledujte a vylepšujte

Ochrana údajů je nepřetržitý proces. Jakmile zmodernizujete řešení ochrany dat, je nezbytné, abyste své úsilí o ochranu dat neustále sledovali a zlepšovali. Spolupráce s poskytovatelem řízených služeb (MSP) může přetížené IT týmy zbavit času a úsilí, které je s tím spojeno. Pomohou vám s udržováním aktuálních informací a prostředí, i specializovanými odbornými znalostmi, které posílí vaši kybernetickou obranu a posílí odolnost dat.

Firemní data dostupná kdykoliv

Předejděte ztrátě dat, minimalizujte čas výpadku a zjednodušte správu IT infrastruktury.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.