Společnost Sophos oznámila End-of-Life (EoL) pro firmware SFOS v17.5 pro všechna zařízení kromě XG 85 (w) a XG 105 (w) . EoL pro SFOS v17.5 nabude účinnosti 30. listopadu 2021.

End-of-Life (EoL) je doba, kdy společnost Sophos již nebude poskytovat podporu, aktualizace zabezpečení ani služby. Zařízení musí být aktualizována na novější verzi firmwaru před datem EoL.

Ovlivněná zařízení a požadovaná opatření:

  • Zařízení XG 85 (w) a 105 (w): nejsou ovlivněna, pokud běží na verzi 17.5 MR10 nebo novější. Pokud vaše zařízení používají verzi 17.5 MR9 a starší a spravuje ji Sophos Central, přečtěte si níže uvedené oznámení o upgradu na novější verzi v17.5 Maintenance Release. Zákazníci se zařízeními XG 85/105 by měli každopádně upgradovat na nejnovější zařízení řady XGS, která nabízejí vylepšené funkce a výkon a podporují nejnovější i budoucí verze systému SFOS.
  • Všechna ostatní zařízení Sophos (XG) Firewall: musí být upgradována na SFOS v18.x do 30. listopadu 2021. Nejnovější verze SFOS v18.5 MR1 obsahuje řadu nových vylepšení funkcí, výkonu a zabezpečení, které jsou kriticky důležité pro všechny zákazníky brány Sophos Firewall.

Důležité upozornění o centrální správě zařízení v17.x

Kromě EoL již zařízení s verzí 17.5 MR9 a starší také nebudou moci být z důvodu vypršení platnosti certifikátu spravována ze Sophos Central. To ovlivní funkce centrální správy, jako je správa záloh, upozornění, stav a správa SSO, která přestane fungovat od 30. listopadu 2021.

Získejte nejnovější firmware!

Nejnovější verze Sophos Firewall OS v18.5 MR1 obsahuje desítky důležitých vylepšení zabezpečení, výkonu a funkcí, které doporučujeme všem zákazníkům.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.