Jaký byl seminář „Budoucnost ochrany dat“?

Ve středu 18. 2. 2015 pořádala společnost awin IT odborný seminář zaměřený na Budoucnost v ochraně dat. Ta dle našeho názoru spočívá v jednotném řešení pro zabezpečení dat, jejichž prezentaci a správu jsme si na se

mináři ukázali. Přečtěte si krátký report o průběhu semináře.

Arcserve UDP (Unified Data Protection)

První část semináře se věnovala řešení Arcserve UDP. Jindřich Rosička, technický ředitel společnosti, krátce představil společnost Arcserve a koncept řešení UDP. Ve zkratce se jedná o první řešení, které kombinuje zálohování, replikaci, deduplikaci dat a vysokou dostupnost. Podívali jsme se také na free edici Arcserve UDP, která je pro stanice v domácím i firemním prostředí zcela zdarma.

Následovala praktická ukázka uživatelského rozhraní (GUI) Arcserve UDP, kde se návštěvníci semináře seznámili se správou a možnostmi Arcserve UDP. V posledním bloku první části představil obchodní manager Roman György možnosti licencování a nasazení Arcserve UDP v praxi.

Sophos UTM (Unified Threat Management)

Odpolední část semináře byla zaměřena na další sjednocený produkt, tentokrát pro zabezpečení brány. Řeč je o řešení Sophos UTM, které zahrnuje firewall, zabezpečení sítě, ochranu webu a emailu, zabezpečení Wi-Fi a webserverů. V druhém bloku se účastníci měli možnost opět podívat na velice příjemné uživatelské rozhraní a seznámit se s možnostmi centrální správy, nastavením, reportováním aj.

Před zakončením semináře proběhla tombola, kde jsme vylosovali 7 účastníků, kteří si odnesli nejrůznější dárkové předměty. První místo byla licence Arcserve UDP na 1 socket zdarma. Gratulujeme všem výhercům a ještě jednou děkujeme všem za účast. Pokud jste se nemohli zúčastnit semináře, registrujte se s předstihem na další termín, který se bude v průběhu dubna (přesné datum bude upřesněno).

Více fotografií ze semináře najdete na facebooku.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.