Jak zvolit správný kyberbezpečnostní systém?

Výběr kyberbezpečnostního systému je velké rozhodnutí. Když vyberete správně, můžete snížit bezpečnostní rizika, zvýšit viditelnost napříč prostředími a zvýšit návratnost investic.

Co očekávat od bezpečnostního systému

Zatímco dodavatelé zabezpečení stále častěji zmiňují integraci mezi produkty a mluví o řešení zajišťujících kybernetickou bezpečnost, jednotlivé systémy na trhu IT security se mohou významně lišit. V srdci každého efektivního kybernetického systému bychom měli vždy najít čtyři základní prvky:

  1. Centrální správa: nastavení a správa kompletního zabezpečení z jediného místa
  2. Integrované komponenty: rozdílné prvky bezpečnosti pracující v harmonii
  3. Automatizované procesy: chování na základě předem dohodnutých pravidel
  4. Rozšiřitelnost: systém se může rozrůstat společně s požadavky infrastruktury
Co tvoří kyberbezpečnostní systém

Tyto čtyři prvky jsou tím, co transformuje jednotlivé produkty na komplexní systém. Čím silnější každá z těchto složek je, tím silnější je i systém samotný. Technologická platforma kybernetické bezpečnosti by měla být jádrem IT infrastruktury a měla by umožňovat IT týmům spravovat všechny jejich bezpečnostní služby (ochrana koncových bodů, firewall, mobilní zabezpečení, e-mail, wi-fi, šifrování, vzdělávání uživatelů) prostřednictvím jediného rozhraní. Tyto služby by pak měly aktivně spolupracovat, sdílet mezi sebou informace a automaticky reagovat na problémy a události. Čím větší je integrace, tím účinnější je systém jako celek.

Přínosy bezpečnostního systému

  • Minimalizace rizik
  • Zvýšení viditelnosti
  • Vylepšení produktivity
  • Finanční úspory
  • Prokazatelná hodnota zabezpečení

Porovnání kyberbezpečnostních systémů

V následující tabulce uvidíte základní porovnání systémů od šesti nejžádanějších výrobců IT zabezpečení.

Synchronizovaná bezpečnost Sophos

Synchronizovaná bezpečnost, která byla poprvé spuštěna v roce 2015, spojuje zabezpečení koncových bodů a ochranu sítě v silném, hluboce integrovaném systému kybernetické bezpečnosti. Středem synchronizované bezpečnosti je Sophos Central, intuitivní bezpečnostní platforma, která umožňuje IT týmům vidět, spravovat a ovládat všechny prvky zabezpečení prostřednictvím jediného webového rozhraní. Produkty sdílejí v reálném čase informace prostřednictvím technologie Security Heartbeat™, což jim umožňuje automaticky reagovat na ohrožení a poskytování bezprecedentní viditelnosti kybernetického rizika napříč celým prostředím.

Kompletní srovnání jednotlivých řešení naleznete v dokumentu „Průvodce nákupem kybernetického systému“ (ENG), který naleznete zde.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.