Globální průzkum: Ztráta dat je častější, než si myslíte

Každý rok společnost Arcserve provádí nezávislý globální průzkum. Letošní průzkum ukázal, že ztráta dat je častější, než si myslíte a závažně narušuje chod společností.

Z dotázaných IT vedoucích pracovníků 76 % uvedlo, že v jejich společnosti již došlo k velké ztrátě kritických dat. U 45 % šlo o ztrátu trvalou. Mějte proto vypracovaný plán Disaster Recovery a zálohování dat, abyste včas předešli narušení provozu vaší společnosti.

Co se stane, když nemáte Business Continuity a Disaster Recovery plán?

 

Průzkum také zjistil, že mnozí z nich nedokážou udržet Business Continuity, jakmile dojde ke ztrátě nebo ohrožení dat. Společnost potřebuje obnovit data rychle, zejména v dnešní době nepřetržitého provozu.  

  • 83 % respondentů uvedlo, že 12 hodin nebo méně je přijatelná úroveň výpadku systémů, než dojde k negativnímu dopadu na celou společnost. Přesto by pouze 52 % respondentů dokázalo obnovit ztracená data až za 12 hodin nebo méně.

  • 29 % dotazovaných společností nemohlo obnovit data po dobu jednoho dne nebo déle. Minimalizujte čas výpadku a zjednodušte správu IT infrastruktury.

Business ContinuityDisaster Recovery
Zaměřuje se na to, jak zachovat funkčnost obchodních operací během katastrofy nebo poruchy a bezprostředně po události.Zaměřuje se na to, jak reagovat a vrátit systémy do normálu PO katastrofě nebo narušení.
Plánuje zachování práce kritických obchodních funkcí s minimálními prostoji v případě neplánovaného výpadku.Plánuje obnovení obchodních procesů do určité doby v případě neplánovaného výpadku.
Proces zprovoznění všech obchodních operací po krizi.Proces opětovného zprovoznění důležitých IT systémů a infrastruktury po krizi.

Disaster Recovery: Potřebujeme nový přístup

Výsledky výzkumu ukázaly, že většina společností není na obnovu po havárii připravena. Je nezbytné, aby společnosti neustále aktualizovaly, testovaly a dokumentovaly svůj Disaster Recovery plán.

  • 95 % respondentů v průzkumu uvedlo, že jejich společnost má vypracovaný Disaster Recovery plán. Pouze 24 % z nich však má vyspělý plán, který je dobře zdokumentovaný, otestovaný a aktualizovaný.
Každoroční průzkum potvrzuje, že společnosti musí zavést strategii odolnosti dat, která zahrnuje plány zálohování dat a Disaster Recovery. Žijeme ve světě rostoucího počtu útoků ransomware a katastrof různého druhu. Jakýkoli výpadek způsobený ztrátou dat může mít pro společnost destruktivní následky, od dopadu na tržby až po ztrátu důvěry zákazníků. Cílem společnosti Arcserve je pomáhat firmám, aby předešli nákladným obchodním katastrofám a poškození pověsti v důsledku ztráty dat pomocí špičkových řešení.
David Lenz
Viceprezident společnosti Arcserve pro Asii a Tichomoří

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.