Network Protection pro zařízení SD RED

Spravujete zařízení Sophos RED/SD-RED prostřednictvím operačního systému Sophos Firewall OS? 

V posledních dvou letech došlo k výraznému nárůstu využívání zařízení RED/SD-RED pro vzdálené připojení. S verzemi SFOS v19.0 MR2 a v19.5 MR1, které jsou aktuálně naplánovány na 1. čtvrtletí 2023, má společnost Sophos v plánu prosadit požadavek na předplatné licence Network Protection pro správu zařízení RED/SD-RED.

Připomínáme, že se blíží konec životnosti zařízení RED 15, 15w, 50, a to dne 31. srpna 2023. Doporučujeme, abyste si včas naplánovali výměnu, protože produkty po skončení životnosti již nemusí být po aktualizaci softwaru podporovány.

U Sophos UTM nedochází k žádné změně.

Pro propojení lokalit pomocí RED protokolu za použití Sophos Firewallů na obou stranách stačí Base licence.

Co se stane, pokud nemám službu Network Protection nebo vyprší platnost?

Pokud používáte firmware před verzí SFOS v19.0 MR2 nebo v19.5 MR1, zobrazí se v uživatelském rozhraní banner upozorňující na požadavek licence. Po aktualizaci na systém SFOS v19.0 MR2 nebo v19.5 MR1 nebo novější se zařízení (SD-)RED nebudou moci připojovat ani spravovat, dokud nebude přidáno aktivní předplatné licence Network Protection. Po aktualizaci licence se zařízení (SD-)RED znovu připojí bez dalšího úsilí.

Máte další otázky, nebo chcete připravit řešení na míru?

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.