Co musíte vědět o zabezpečení mobilních telefonů

Zabezpečení mobilních telefonů je velmi důležité, protože naše telefony obsahují velké množství osobních informací, jako jsou fotografie, kontakty, e-maily, bankovní informace a další. Právě bezpečnost by měla být prioritou a že prevence je nejlepší řešení.

Jak zajistit bezpečnost mobilního telefonu?

Aktualizujte software: Pravidelně aktualizujte software na vašem mobilním telefonu. Nové aktualizace často obsahují opravy bezpečnostních chyb.

Používejte silné heslo: Použijte silné heslo, nebo lepší, vícefaktorové ověření jako je například ověření otiskem prstu nebo rozpoznávání obličeje.

Stáhněte si pouze ověřené aplikace: Stahujte pouze aplikace ze spolehlivých zdrojů, jako je například Google Play nebo App Store.

Vyhýbejte se veřejným Wi-Fi: Veřejné Wi-Fi sítě nejsou bezpečné, mohou být napadeny a útočníci mohou získat přístup k vašim citlivým datům. Pokud však musíte použít veřejnou Wi-Fi, použijte VPN.

Neotevírejte podezřelé zprávy nebo e-maily: Neotevírejte zprávy nebo e-maily od neznámých odesílatelů nebo s podezřelými předměty.

Zapněte funkci najít můj telefon: Většina moderních mobilních telefonů má funkci najít můj telefon, která vám umožní najít ztracený nebo ukradený telefon.

Používejte antivirový software: Nainstalujte antivirový software, který vám pomůže chránit váš telefon před malware a dalšími bezpečnostními hrozbami.

Nepoužívejte veřejné nabíječky: Veřejné nabíječky mohou být infikovány malwarem, což může způsobit ztrátu vašich dat. Používejte pouze originální nabíječky.

Jaká jsou nejvhodnější bezpečnostní řešení pro ochranu mobilních zařízení?

Antivirový software: Instalace antivirového softwaru na mobilní zařízení je jedním z nejzákladnějších bezpečnostních opatření, které můžete udělat. Antivirový software chrání mobilní zařízení před malwarem, spywarem a jinými hrozbami.

Firewall: Instalace firewallu může pomoci chránit mobilní zařízení před neoprávněným přístupem ze sítě. Firewall může blokovat škodlivý provoz a omezit nebezpečí před útoky hackerů.

VPN: VPN (virtuální privátní síť) může pomoci chránit mobilní zařízení tím, že šifruje veškerý provoz, který opouští zařízení, což ztěžuje útočníkům získání citlivých informací.

Šifrování: Šifrování dat na mobilním zařízení může pomoci chránit citlivé informace před útočníky. Mnoho mobilních zařízení má již v sobě zabudovanou funkci šifrování.

Vyhledávání mobilních zařízení: Vyhledávací funkce mobilních zařízení může pomoci chránit Vaše zařízení v případě ztráty nebo krádeže. Může Vám pomoci najít ztracené nebo ukradené zařízení, vzdáleně ho zamknout nebo smazat data z dálky.

Omezení instalace aplikací: Omezení instalace aplikací mimo oficiální zdroje, jako jsou například Google Play nebo App Store, může pomoci chránit mobilní zařízení před škodlivými aplikacemi.

Pravidelné aktualizace: Pravidelné aktualizace softwaru na mobilním zařízení jsou důležité, protože obsahují opravy bezpečnostních chyb a zranitelností.

Jak vám můžeme pomoci?

Sophos Mobile Device Management (MDM) je řešení pro správu mobilních zařízení, které umožňuje organizacím zjednodušit správu mobilních zařízení, snížit náklady a zlepšit bezpečnost. Sophos Mobile Device Management poskytuje kompletní správu mobilních zařízení, včetně sledování, konfigurace, aktualizací a ochrany.

Funkce Sophos Mobile Device Management

Sophos Mobile Device Management nabízí mnoho funkcí, které organizacím umožňují účinně spravovat mobilní zařízení v jejich síti. Následující jsou některé z hlavních funkcí Sophos Mobile Device Management:

Správa zařízení: Sophos Mobile Device Management umožňuje správcům spravovat mobilní zařízení v síti. To zahrnuje sledování, konfiguraci a aktualizaci zařízení, aby byla zajištěna nejvyšší úroveň bezpečnosti a výkonnosti.

Ochrana dat: Sophos Mobile Device Management poskytuje ochranu dat na mobilních zařízeních v síti. To zahrnuje šifrování dat, možnost vzdáleného smazání dat a možnost vzdáleného uzamčení zařízení.

Správa aplikací: Sophos Mobile Device Management umožňuje správcům spravovat aplikace na mobilních zařízeních v síti. To zahrnuje vzdálenou instalaci, správu licencí, aktualizace a vzdálené odinstalování aplikací.

Správa síťových připojení: Sophos Mobile Device Management umožňuje správcům spravovat síťová připojení na mobilních zařízeních v síti. To zahrnuje správu Wi-Fi, VPN a dalších připojení.

Správa politik: Sophos Mobile Device Management umožňuje správcům vytvářet a spravovat politiky pro mobilní zařízení v síti. To zahrnuje politiky pro hesla, zálohování a obnovu dat, aplikace a mnoho dalšího.

Integrace s dalšími řešeními: Sophos Mobile Device Management lze integrovat s dalšími bezpečnostními řešeními Sophos, jako jsou například Sophos Intercept X a Sophos Endpoint Protection, aby byla zajištěna nejvyšší úroveň bezpečnosti.

Výhody Sophos Mobile Device Management

Sophos Mobile Device Management nabízí mnoho výhod, které pomáhají zlepšit bezpečnost a efektivitu správy mobilních zařízení.

Centralizovaná správa: Sophos Mobile Device Management umožňuje organizacím centralizovaně spravovat mobilní zařízení a aplikace v síti. To usnadňuje správu a zajišťuje jednotné nastavení politik a zabezpečení.

Zlepšená bezpečnost: Sophos Mobile Device Management poskytuje mnoho bezpečnostních funkcí, jako je šifrování dat, vzdálené smazání dat, vzdálené uzamčení zařízení a detekce a ochrana před malwarem. To zvyšuje bezpečnost mobilních zařízení a chrání citlivé informace.

Snížení nákladů: Sophos Mobile Device Management usnadňuje správu mobilních zařízení a aplikací a umožňuje organizacím snížit náklady na správu těchto zařízení a aplikací.

Flexibilita: Sophos Mobile Device Management podporuje mnoho různých mobilních operačních systémů, včetně iOS, Android a Windows, což organizacím umožňuje používat různá mobilní zařízení v síti.

Integrace s dalšími řešeními Sophos: Sophos Mobile Device Management lze integrovat s dalšími bezpečnostními řešeními Sophos, jako jsou Sophos Intercept X a Sophos Endpoint Protection, což zvyšuje úroveň ochrany v celé síti.

Široká škála funkcí: Sophos Mobile Device Management poskytuje širokou škálu funkcí pro správu mobilních zařízení, včetně správy zařízení, aplikací, síťových připojení a politik. To umožňuje organizacím spravovat mobilní zařízení na vysoké úrovni.

Online demo zabezpečení mobilních zařízení

Vyzkoušejte řešení Sophos Mobile přímo ve vašem prostředí – bez instalací a závazků. Jednoduchá konfigurace, intuitivní správa a snadná údržba.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.