Co je nového ve WhatsUp Gold 2020?

Podívejte se na následující funkce a vylepšení implementované v nejnovější verzi WhatsUp Gold!

Jaká jsou vylepšení?

Do nové verze byly v zobrazení mapy WhatsUp Gold implementovány dvě skvělé funkce.

První výrazně zlepšuje svou použitelnost vizuálně. Když se změní stav zařízení, ikona mapy pulsuje (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/41387.htm) jako vizuální ukazatel změny.

Druhá nabízí větší flexibilitu v oblasti přizpůsobení. Nyní máte možnost nahrát (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/43668.htm), jakýkoliv obrázek jako ikonu zařízení na mapě na základě přidělené role přímo z rozhraní Editoru rolí.

Vylepšení REST API

WhatsUp Gold monitoring API pro měřítko, zjednodušení a přizpůsobení monitorování.

  • Snadný model programování. Vytvořte monitor pro zobrazení jeho datového modelu, doplněný o výchozí vlastnosti. Upravte hodnoty vlastností nebo model zkopírujte a použijte jako šablonu pro nové nebo vlastní monitory
  • Kontrola monitorů podle zařízení, názvu, třídy, typu nebo stavu
  • Získání informace o sledování zařízení
  • Programové vytváření, přiřazování, aktualizace a odstranění monitorů

Přidané/vylepšené sestavy

Několik zpráv WhatsUp Gold bylo vylepšeno, aby lépe sloužily vašim potřebám sledování sítě. Nyní máte například možnost filtrovat Live Activity Report (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/81722.htm) podle zařízení nebo skupiny zařízení.

Kromě toho je v této verzi WhatsUp Gold k dispozici několik nových zpráv, které zlepšily celkovou schopnost aplikace podávat zprávy. Za prvé, IP/MAC Addresses Report (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/89637.htm) nahrazuje zastaralý vyhledávač adres IP/MAC a jako diagnostický nástroj poskytuje lepší viditelnost toho, jak Discovery naposledy identifikovala naskenované zařízení a další informace o konektivitě a použití pozorovacích dat k vytvoření automatického rozvržení v zobrazení mapy.

Asset Details (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/89653.htm) zobrazuje síťová aktiva objevená společností WhatsUp Gold pro vybrané seskupení zařízení. Přidanou hodnotou je, že v jedné zprávě odhaluje konkrétní údaje, které bylo dříve obtížné lokalizovat a nalézt ve více oblastech WhatsUp Gold. Tuto sestavu lze považovat za doprovodnou funkci k Asset Inventory Report.

Další novou sestavou platnou pro Inventory je Refresh Summary report (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/89651.htm), který umožňuje určit, kdy bylo licencované zařízení naposledy naskenováno a kdy byla následně aktualizována příslušná data.

Souhrnná zpráva (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/89652.htm) umožňuje porovnat informace o adrese IP získané ze zařízení s informacemi nakonfigurovanými v aplikaci WhatsUp Gold. Tato sestava je přínosná při zjišťování, zda došlo ke změně adresy IP nebo k chybě podsítě.

Zlepšení škálovatelnosti

Schopnost škálovat WhatsUp Gold tak, aby se vešla do větších síťových prostředí, se zlepšila snížením využití paměti přibližně o polovinu při načítání zařízení do paměti pro účely generování síťových map.

Diagnostika Poller

Dvě oblasti aplikace nyní nabízejí širší a konkrétnější náhled do volební činnosti. Nyní můžete zjistit, který prodejce sbírá data z daného zařízení, kliknutím na hypertextový odkaz v části Polled Devices v Polling Configuration (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold20/03_Help/1033/42429.htm), rozhraní a zobrazením Polling tab v Device Properties zařízení pro dané zařízení.

Timeout

Jako další bezpečnostní opatření, WhatsUp Gold nyní respektuje časový limit webového prohlížeče (https://docs.ipswitch.com/NM/WhatsUpGold2020/03_Help/1033/41689.htm), nastavený v IIS.

Novinky ze světa kyberbezpečnosti na váš e-mail

Co je nového v oblasti IT security? Buďte v obraze. Jednou měsíčně vám pošleme to nejzajímavější o bezpečnosti firemních sítí a dat.

Přihlaste se k odběru newsletteru, ať vám neuniknou žádné tipy v oblasti zabezpečení dat. Jako dárek dostanete e-book.